Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedvenc vizek

Tereskei Sporthorgásztótereske.jpg

Tereske egy kis lélekszámú település, Rétság közelében, Váctól 20 kilométernyire, Balassagyarmat felé, a 22-es főút mentén.

Itt, a település határában található a 2001-ben, mesterségesen létrehozott 6,5 hektár területű horgász-tó, amely idilli fekvésének és a tiszta környezetnek köszönhetően kiváló lehetőségeket kínál mindenkinek, aki egy kicsit elvágyik a nagy városok zajos, poros, benzingőzös utcáiból. A tó létrehozásának célja az volt, hogy a horgászok ne üljenek hetekig tétlenül a botok mellet, hanem sok élménnyel gazdagodjanak és így mindenki elégedetten távozhasson. Rövid időn belül igen felkapott lett a sporthorgászok számára, a féderező, machbotozók és a bojlisok számára is közkedvelt hellyé vált nem utolsó sorban a kapitális pontyok miatt is. A tó bő halállománya biztos fogást jelent mindenki számára.

Igaz, fürödni nem lehet a tóban, mégis nagyszerű helyszín egy hétvégi piknikre, vagy akár egy több napos sátorozásra. Tiszta rendezett és családias környezet várja nem csak a horgászokat, hanem a kikapcsolódni vágyó családokat is.

Mivel maga a tó horgász-tóként üzemel, így területén különböző, napi, heti, havi és éves jegyek, illetve bérletek vannak érvényben. A széles választékból mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

 

Merenyemerenye.jpg

A tározó 120 hektár horgászható szabad vízfelülettel rendelkezik. Átlagmélysége 2.5 méter, mederfenék akadó mentes, egyenletes iszapmentes felületet képez.

A tó összes horgászhelye gépjárművel megközelíthető, de a földutakra való tekintettel, időjárásfüggő.

Megközelíthetőség: Szigetvár után 11 km-re Barcs felé, a 6-os úton haladva, Görösgál után közvetlenül, jobbra fordulva. Innen mintegy 5 km-es betonozott úton - Merenye falun keresztül - érhető el az utolsó elágazás, ahol jobbra fordulva már láthatóvá válik a tó.

 

Palotási Tópalotas.jpg

Terület: 63 ha (felso vízállásnál 73 ha)
Átlagmélység: 2,5 méter, a legmélyebb pont a gátnál 4,5 méter

Fenékviszonyok
Meglehetősen egyhangú, sík a fenék, törések nélkül. Általában vastag az iszapréteg, de elszórva kagylópadok is találhatók. Igazi változatosságot jelent a tó vége félé található, vízzel elárasztott "kövesút", mely az ott található öböl két oldalát kötötte össze az elárasztás előtt. Ez a fél méteres kiemelkedés igazi haltartó hely! A tározót körbeveszi a nád és sás, melyekbe horgászállásokat vágtak. Néhány helyen nyíltabb terület, füves szakasz is található.

Halfauna: Ponty, amur, keszegfélék, kárász süllő, csuka, harcsa és balin.

Tórekord halak: Ponty: 27,35 kg Amur: 29,7 kg Harcsa: 82,25 kg Busa: 47,5 kg Süllő: 14,4 kg Csuka: 15,6 kg Balin: 8 kg
Telepítések
Folyamatosan, egész évben. 2007-ben 425 mázsa két- háromnyaras ponty került a vízbe, s ezen kívül még 70 db 5-12 kg körüli ponty is új hazára lelt Palotáson. Egynyaras süllo 10 mázsa, valamint 25 ezer előnevelt süllőivadék. Csuka 2-8 kilóig 5 mázsa.